Guide - Batterilading

 

Batteriguide

 

7 ting du bør vite om batterilading

Å lade batteriene riktig er viktig for både cellene, laderen, dine gadgets og deg som forbruker.

For at du skal kunne få så mye ut av dine batterier og tilpasse valget av lader etter ditt behov har vi samlet sammen informasjon som kan være til stor hjelp.

SJEKKLISTE:

 

» Lade riktig type batteri

Lad aldri andre typer batteri i laderen (eks. alkaline, brunstein eller litium) enn de som oppgis i bruksanvisningen. Dette kan i så fall være direkte skadelig for både batteriet og brukeren. 

 

» Ikke lad utladede og delvis utladede samtidig

ikke lad helt utladede og delvis utladede batterier samtidig hvis ikke batteriladeren er utrustet med individuelle ladekanaler.

 

» Ladekanaler, hva er det?

Hvordan du bør lade batteriene avhenger av antall ladekanaler. Hvis en lader har plass til fire batterier, men bare 2 ladekanaler betyr det at du skal lade batteriene i par for å slutte kretsen. De fleste premiumladere har individuelle ladekanaler, eks. 4 batterirom og 4 ladekanaler, så kan du lade ett batteri om gangen.

 

» Ikke bland ulike typer batteri i ladeenheten

Ikke bland batterier av ulik type (NiMH, NiCd, alkaline, etc.) og kapasitet (1300 mAh og 1800 mAh) i en batteridreven enhet.

 

» Lav selvutlading

Historisk sett har oppladbare batterier (NiMH) hatt det vanskelig med å beholde ladingen etter at de har blitt tatt ut av batteriladeren. Generelt så mister batteriet 15-20% av kapasiteten hver måned når de lagres uten å bli brukt. Idag - takket være forbedret teknikk - har våre oppladbare NiMH-batterier veldig lav selvutlading og beholder 85% av sin lading etter ett års tids lagring. GP ReCyko Pro beholder enda mer, 70% etter 5 års lagring. De er derfor ladede og klare til bruk også etter lang tids oppbevaring. 

 

» En hurtiglader lader batteriene raskt

Hurtiglader lader batteriene på kort tid og har ofte et mer stilrent design, men kan koste litt mer enn en standardlader. Dette er et resultat av at hurtigladeren er utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner, siden risikoen med å lade batterier raskt som f.eks. overlading og overoppheting kan skade batteriene. Om ladetid er viktig, som f.eks. til radiostyrte biler, spillkonsoller eller kamerablits, er det verdt å investere i en hurtiglader som sikrer en rask og pålitelig energiforsyning.

 

» En standardlader lader batteriene over natten

En standardlader, eller en over-natten-lader, lader dine batterier langsomt (gjerne over natten) med den store fordelen av at de gjør det forsiktig, noe som er mer skånsomt mot batteriene. Langsom lading gir batteriene lengre livslengde, og forhindrer risikoen under lading som f.eks. overoppheting og kortslutning. Om ladetiden ikke er veldig viktig, anbefaler vi en standardlader for at du skal få så mye ut av dine batterier som mulig.

 

 

 

Lad batteriene hvor du vil med våre USB-ladere

Med en USB-batterilader kan du lade via dataen, i bilen, båten eller med en powerbank om du er langt fra vegguttak. Smart eller?

 

Til produktene

 

 

GP ReCyko - oppladbare batterier

GP ReCyko er den beste batteriserien vi noensinne har laget. De er klare til å brukes direkte ved kjøp, og har en lang selvutlading, akkurat som et engangsbatteri. De er dessuten et miljøvennlig, smartere og enklere batterivalg siden de kan lades flere hundre ganger. Alltid batteri hjemmet med andre ord.

 

Les mer om GP Recyko 

 


 

 

Se alle batteriladere fra GP Batteries

GP Batteries har et bredt utvalg av ladere for loppladbare NiMH-batterier.

 

Se alle batteriladere

 

Vil du vite mer om batterilading?

Har du spørsmål om å lade batterier, eller har du stødt på et problem når du lader? 

 

Finn svar på spørsmålet i vår FAQ