Lyskilder

 

Belysning betyr mye mer enn du tror

Akkurat som med alt annet i hjemmet ditt, forteller belysningen noe om hvem du er. En leselampe ved lenestolen vitner om hvordan du pleier å koble av med en bok eller avis, et godt opplyst kjøkken viser din interesse for matlaging, og lampen i innkjørselen som signaliserer at du verner om familiens sikkerhet.

God belysning er viktig. Ny teknikk og forskningsfremskritt innen lys og dets påvirkning på mennesket har økt bevisstheten rundt hva som er bra lys, og hvordan lyset behøver å tilpasses etter personen og formålet. Sterkt lys, høy watt og lumen er ikke lengre definisjonen på god belysning - som med mye annet er kvalitet fremfor kvantitet som gjelder. 


Gjør hjemmet personlig med rett belysning. I utviklingen av våre lamper fokuserer vi på tre aspekter; de skal være smarte og enkle å forstå og bruke, ha lang holdbarhet og fremfor alt ha et behagelig lys. Målet er å gi mennesker rett forutsetninger for å skape et hjem som man kan elske i mange år fremover. 

 


 

Hvordan velger jeg riktig lampe?

Vi tilbyr to ulike LED-teknikker på vanlige lyskilder.Standard-LED (den vanligste typen i dag) og Filament-LED.

Vårt standardsortiment tilbyr lys av høyeste kvalitet og lang livslengde. I denne typen lampe monteres lysdioder på en plate, noe som gjør at lyset får en begrenset og fokusert lysspredning. 

Perfekt som funksjonsbelysning i lukkede armaturer, spotter og lysrør. Lampene gir et varmt, hvitt og behagelig lys som vi er vant til.


Filamentlamper produseres med innovativ LED-teknikk, men er i selve verket en omtolkning av ovennevnte. Med sin form, lysflux, fleksibilitet og en lysspredning på 360° er filamentlampen sammenlignbar med den tradisjonelle glødepæren.

Filamentlamper brukes best som belysning på plasser der stemningen spiller en rolle. Lampen er dekorativ med sine karakteristiske lystråder som gir et hjemmekoselig og varmt lys i rommet, og passer perfekt i armaturer med synlig lyskilde.

 

Lær deg begrepene så valget blir enklere i butikken:


 

Watt (W): Angir energiforbruket. Derimot angir den ikke hvor mye lys en lampe avgir og skal derfor ikke brukes for å sammenligne lysstyrker.

Lumen (lm): Angir hvor mye lys en rundstrålende lampe avgir. Jo høyere lumentall, desto mer lys.

Fargetemperatur: Lysets fargetone måles i Kelvin. Høy fargetemperatur motsvarer de blåaktige fargetonene, mens lav fargetemperatur motsvarer rødaktige fargetoner. En glødelampe motsvarer 2700 K, og er standarden som er oftest brukt i Norden.

Candela (Cd): Angir lysstyrken i en bestemt retning og brukes på reflektormodeller.

1 vare(r)

per side

1 vare(r)

per side