Miljø og holdbarhet


 

 

Vi som produserer, selger og markedsfører produkter har et ansvar og spiller en viktig rolle i å få hjem og arbeidsplasser til å velge holdbare alternativer.

Batterier og lyskilder hører ikke til de innkjøpene hvor vi kommer hjem med et bredt smil om munnen. Vi vet det, men vi har et annet type oppdrag. For hvert oppladbare batteri som selges er vi takknemlige for den haugen med engangsbatterier som ikke produseres, og for hver LED-pære alle halogenpærer, glødepærer og lavenergipærer som ikke lengre er i bruk. Vårt oppdrag er å gi deg et bedre alternativ i de kjedelige bruk-og-kast-kjøpene.

 

Du kan allerede i dag gjøre små endringer for å minske din negative miljøpåvirkning. Gjennom å velge miljømerkede batterier, lyskilder med høy energiklasse, oppladbare alternativer og gjenvinne de produkter som du forbruker så har du allerede kommet langt på vei.

 

 

 

Hold utkikk etter det grønne symbolet!

Symbolet pryder produkter som gjør en forskjell for deg, dine medmennekser og planeten vår.

 

Les mer

 

 

 

Fokus på batterier, ladere og lamper med lang levetid


 

En lysere fremtid

LED-belysning:

For en lysere fremtid

Belysning står for cirka 15% av det globale energiforbruket, noe som med små midler kan minskes markant. Ett av de enkleste måtene å spare energi på er å bytte til LED; den mest energieffektive belysningsteknikken på markedet i dag.

 

Les mer

 

Bli en lader

Velg oppladbare batterier:

Bli en lader!

Det er mye et menneske kan gjøre for å minske utslippene i verden, for eksempel kjøpe oppladbare batterier istedenfor engangsbatterier. Bli en lader du også!

 

Les mer

 

 

Slik arbeider vi med holdbarhet


 

Green Investment

 

Green Investment: Ditt valg gjør en forskjell

Som produsent og leverandør av forbruksprodukter ser vi på det som vårt ansvar å tilby et bedre alternativ. Derfor har vi gjort det enkelt gjennom å merke disse produktene med et symbol som betyr at det valget du har tatt spiller en rolle. For deg selv og ikke minst vår planet. Dessuten går alltid en del av inntektene til prosjekt som bygger en holdbar fremtid for oss, våre medmennesker og generasjoner som følger etter.

 

Les mer om Green Investment

 

GP Batteries x TRINE

 

Elektrisitet forandrer alt

1,2 milliarder mennesker lever akkurat nå i såkalt energifattigdom. Hardest rammet er mennesker i avsidesliggende byer uten fast strømnett, der det er minimal eller ingen tilgang til elektrisitet.

 

Akkurat nå går en del av inntektene til holdbare prosjekter som TRINE driver. Les mer på jointrine.com.

 

 

Batteriboet by GP Batteries

 

Når energien tar slutt...

GP Batteries har ved hjelp av svenske Naturvårdverket skapt Batteriboet - en boks for brukte batterier som forhåpentligvis skal gjøre at færre mennesker kaster batteriene rett i søpla.

 

Les mer om Batteriboet

 

Svanen

 

Svanemerking = lang livslengde

Svanesymbolet merker miljøvennlige produkter som har blitt vurdert utifra kategoriens spesielle kravspesifikajsoner. Når det gjelder engangsbatterier betyr en Svanemerking at batteriene har vist lang livslengde samt oppfyller strenge krav på innhold av farlige metaller.

 

Et miljømerket engangsbatteri har altså en kapasitet som gjør at de holder lengre en ikke-miljømerkede engangsbatterier, samtidig som de er enklere å resirkulere i slutten av livssyklusen.

 

Les mer om Svanemerkingen