GP x Turmammor

 

GP x Turmammor - To mødre, tre barn og 65 mil på sykkel i Nord-Norge

To mødre, tre barn og 65 mil på sykkel i Nord-Norge

15. juni legger Josefine og Petra ut på et 30 dagers sykkeleventyr med sine tre barn, fra Tromsø til Å i Lofoten – en strekning på om lag 65 mil. På turen vil de skape blest om noen av FNs klimamål og vise at det går an å reise med minimal miljøpåvirkning.

De skal overnatte i telt, og underveis skal de – i den grad det er mulig – få kassert mat fra matbutikker for å kunne leve så bærekraftig som mulig på turen.

 

 
 

 

Turmammor - the route

 

GP x Turmammor

GP støtter Turmammor

Det å endre på uheldige og dårlige vaner er noe GP brenner for. Det ligger i menneskets natur å holde fast på det som ikke er bra for oss, bare fordi det er trygt eller det som er minst krevende, og dette er noe vi ønsker å kaste lys over. Vi jobber nemlig med å gjøre batteribruken mye grønnere og mer bærekraftig ved å si farvel til engangsbatterier.

 

Da vi kom i kontakt med Turmammor, lot vi oss umiddelbart inspirere, og vi ønsket å hjelpe de to turmødrene med å gjennomføre reisen sammen med barna.

 

 

 

 

 

 

 

Dette er Turmammor

 
Turmammor x GP

 

I naturen finner man sin indre styrke

Jeg heter Josefine og er en 31 år gammel atferdspsykolog som er opptatt av bærekraftspørsmål og friluftsliv. Jeg er mamma til Sigge og Viggo og gift med Kalle, som er min beste venn og trofaste følgesvenn på eventyr. Jeg er også en av initiativtakerne til Turmammor.

 

Helt siden jeg var veldig liten har jeg følt et kall til å gjøre en innsats som betyr noe. Til å skape rettferdighet – for meg selv, for andre og for miljøet.

 

For mindre enn et år siden var Petra og jeg fremmede for hverandre. Nå har vi storslåtte planer og felles drømmer om mange spennende prosjekter som vi håper å kunne gjennomføre i tiden som kommer, alle med den samme røde tråden: menneske, miljø og morgendagen.

 

Turmammor x GP

 

Friluftslivet skal være tilgjengelig for alle

Jeg heter Petra og er en førskolelærer på 32 år med master i menneskerettigheter og barns beste. Jeg kommer fra Vallentuna i Sverige, men i 2016 flyttet jeg til Tromsø, der jeg nå bor med samboer, vår datter Siri og to bonusbarn.

 

For meg er det viktig å leve bærekraftig og at det jeg gjør oppleves som meningsfullt. Jeg brenner for alles rettigheter og blir frustrert over hvor urettferdig samfunnet er.

 

Friluftsliv og eventyr skal være tilgjengelig for alle, men slik er det ikke i dag. Jeg håper at vi med våre ulike tiltak kan bidra til å ruske opp i fastgrodde ordninger og oppfatninger slik at flere får tilgang til eventyr og friluftsglede.

 

 

 

 
GP x Turmammor

 

Dette gjør vi sammen med GP fordi…

Vi tenkte at vi ville fortelle GP om ideen vår og spørre om de kunne hjelpe oss med sykler. Som sagt, så gjort. Og plutselig var GP Turmammors hovedpartner for hele 2019. Vi vil støtte hverandre på veien mot en mer bærekraftig morgendag.

 

Vi håper å kunne bidra ved å inspirere til en mer bærekraftig livsstil og omdefinere hva eventyr er for mammaer. Det gjør vi ved å oppmuntre flere til å velge rett type energi for å fremme en mer bærekraftig fremtid, og for å gjøre det enklere for oss alle å kunne få ladet opp både oss selv og tingene våre langt unna stikkontakten.

 

 

 

 

 

 

 

Her kan du følge Turmammor

Les mer om Turmammor på www.myoutdoorgeneration.com eller besøk @turmammor på Instagram og la deg inspirere til en mer bærekraftig livsstil, og til å finne dine egne eventyr.

 

Facebook | Instagram | www.myoutdoorgeneration.com

 

 

 

 

 

 

 

En visjon om en mer bærekraftig måte å leve på

 

GP x Turmammor - En visjon om en mer bærekraftig måte å leve på

 

Turmammor vil inspirere kvinner

Turmammor er et initiativ for mødre, av mødre, for å inspirere flere til en bærekraftig livsstil, til å følge hjertet og til å finne sitt eget eventyr. Vi bruker forholdet til naturen til å formidle budskapet om bærekraft og at vi ikke må glemme å lytte innover. Å lytte til hjertet og finne en god balanse er særlig viktig i den tiden vi lever i nå, når vi alle på ulike vis vil måtte omstille oss i den prosessen det er å skape en bærekraftig morgendag.

 

 

 

 

Bærekraft

«Vi vil snakke om bærekraft uten å vifte med pekefingeren eller ha sterke meninger om hva som er rett eller galt. Vi tror at en slik tilnærming uten å dømme kan bidra til at flere våger å delta i både debatten og utviklingen av et bærekraftig samfunn.»

 

 

Klima

«Når det gjelder klimasaken, har vi ikke lenger tid til å diskutere hva som er rett eller galt. Vi har ikke tid til å bruke energi på å påføre andre skam- eller skyldfølelse for det de gjør, ikke gjør eller burde gjøre annerledes.»

 

 

Likeverd

«Turmammor velger bevisst å løfte frem kvinner generelt og mødre spesielt fordi vi opplever at det finnes en skjevfordeling og en ekskludering i friluftsbransjen som er knyttet til hvem som har makt, er synlig og får lov til å ta plass.»

 

 

 

 

 

 

 

Les mer om Turmammor på www.myoutdoorgeneration.com eller besøk @turmammor på Instagram og la deg inspirere til en mer bærekraftig livsstil, og til å finne dine egne eventyr.