fbpx

Kraftige engangsbatterier

I dag finnes det flere ulike typer engangsbatterier på markedet, f.eks. alkaliske batterier, brunsteinsbatterier og litiumbatterier. Alkaliske batterier er den typen det selges mest av. I Sverige selges det f.eks. ca. 100 millioner per år. De vanligste bruksområdene er i f.eks. klokker, lommelykter, leker og kameraer eller andre apparater der man vil ha lengre driftstid. Til forskjell fra et oppladbart batteri kan et engangsbatteri bare brukes én gang.

gp ultra plus

GP Ultra Plus

Etter mange år i batteribransjen har vi lært oss at kraftigere holder lenger og at lengre holdbarhet gir oss mer tid til det vi liker å gjøre.

GP Ultra Plus er utviklet med dette i bakhodet. Det er det kraftigste alkaliske batteriet vi noensinne har skapt. Det er dessuten miljømerket med Svanen.

GP Lithium

Det er mange fordeler med litiumbatterier. De har høy energitetthet, lav vekt, lang levetid og holder høy ytelse i lave temperaturer ned til -20 °C. Litiumbatterier kan med fordel brukes til strømkrevende enheter og de anvendes ofte i fotoutstyr. 9V-litiumbatterier brukes vanligvis i brannvarslere fordi de har lengre levetid enn alkaliske batterier.

Litiumbatterier er miljøtilpassede og helt frie for tilsetninger av tungmetallene kadmium, bly og kvikksølv.

gp lithium
miljömärkta engångsbatterier

Miljømerkede engangsbatterier

Hvis du skal kjøpe engangsbatterier, kjøp miljømerkede.

Svanemerkede engangsbatterier har en lang, utprøvd levetid og oppfyller de strengeste kravene til innhold av farlige metaller. Med svanemerkede engangsbatterier minsker man dermed mengden miljøfarlig avfall.

Skal batterier oppbevares i kjøleskapet?

Det kan du gjøre hvis du vil, men vanligvis er det bedre å bruke kjøleskapet til oppbevaring av andre ting, f.eks. mat.

Batteriene klarer seg utmerket også utenfor kjøleskapet. Har du flere spørsmål om batterier? I vår FAQ svarer vi på de vanligste spørsmålene.

Ska batterier förvaras i kylskåpet?

Gjenvinn batterier med stil

Vårt mål er selvsagt å bare produsere oppladbart, men så lenge vi fortsatt selger engangsbatterier vil vi sørge for at så mange som mulig av batteriene gjenvinnes og ikke havner i restavfallet.

Med Batteriboet hjelper vi kundene våre ved å gjøre innsamlingen av brukte batterier enklere.