fbpx

To mødre, tre barn, 65 mil i Nord-Norge på sykkel

Den 15. juni 2019 la Josefine og Petra ut på et 30-dagers sykkeleventyr med sine tre barn, fra Tromsø til Å i Lofoten, en strekning på ca. 65 mil. I løpet av turen belyste de noen av FNs klimamål og viste at man kan reise med minst mulig miljøpåvirkning.

De overnattet i telt og underveis fikk de kasserte matvarer fra butikker for at de skulle kunne leve så bærekraftig som mulig på turen.

I naturen finner man sin indre kraft

Jeg heter Josefine og er en 31-år gammel atferdsviter som er veldig opptatt av bærekraft og friluftsliv. Jeg er mor til Sigge og Viggo, konen til min beste venn og faste følgesvenn på eventyr, Kalle. Dessuten er jeg en av initiativtakerne til Turmammaer.

Helt siden jeg var liten, har jeg følt et kall til å gjøre en forskjell. Å skape rettferdighet. For meg selv, for andre og for miljøet.

Friluftsliv skal være tilgjengelig for alle

Jeg heter Petra og er en 32-år gammel barnehagelærer med en master i menneskerettigheter og barns beste. Jeg kommer fra Vallentuna i Sverige, men flyttet til Tromsø i 2016. Der bor jeg nå med min samboer, vår datter Siri pluss to bonusbarn.

For meg er det viktig å leve bærekraftig og at det jeg gjør, skal føles meningsfylt. Jeg brenner for alles rettigheter og blir frustrert over hvor urettferdig samfunnet er.

Turmammaer vil være en inspirasjon for kvinner

Turmammaer er et initiativ for mødre, av mødre. Målet er å inspirere flere til en bærekraftig livsstil samt å følge sitt hjerte og finne sitt eget eventyr. Vi bruker relasjonen til naturen for å formidle våre budskap om bærekraft og ikke glemme å lytte til det indre. Å lytte til sitt hjerte og finne en balanse, er spesielt viktig i den tiden vi befinner oss i nå, fordi på ulike måter blir vi alle nødt til å omstille oss i prosessen med å skape en bærekraftig fremtid.

En visjon om en mer bærekraftig måte å leve på

Bærekraft

”Vi vil snakke om bærekraft uten formaninger eller meninger om hva som er rett eller galt. Vi tror nemlig at en ikke-fordømmende innstilling bidrar til at flere våger å delta i både debatten og utviklingen av et bærekraftig samfunn.”

Klima

”Når det gjelder klimaspørsmålet, har vi ikke lenger tid til å diskutere hva som er rett eller galt. Vi har ikke tid til å bruke energi på å pålegge andre skam eller skyld for det de gjør, ikke gjør eller bør gjøre annerledes. Vi må fokusere på å gjøre det vi kan for å gjøre en forskjell.”

Likestilling

”Turmammaer velger bevisst å løfte frem kvinner generelt og mødre spesielt fordi vi opplever at det finnes en skjevfordeling og ekskludering i friluftsbransjen knyttet til hvem som har makt, er synlige og får lov til å ta plass.”

Derfor støtter GP Turmammaer

Det er viktig å ha mot til å forandre dårlige og uheldige vaner, og det er noe GP brenner for. Når vi mennesker holder fast ved noe som ikke er bra for oss bare fordi det er trygt eller bekvemt, er det viktig å belyse det.

Da vi kom i kontakt med Turmammaer, ble vi umiddelbart inspirerte og følte at vi ville hjelpe to mødre med å gjennomføre sin reise sammen med sine barn. Vi ønsket å støtte dem i arbeidet med å nå ut med prosjektets viktige budskap.

Turen på 65 mil

Turmammaer syklet fra Tromsø til Å i Lofoten, en strekning på ca. 65 mil.