fbpx

Power for good

I takt med menneskets utvikling stilles det større krav til planeten vår. I GP tar vi utfordringen ved og ansvaret for å utvikle flere bærekraftige energialternativer.

Vi tar en ledende rolle for å bygge en grønnere fremtid på en ansvarsfull måte, også i det lange løp.

Slik håndterer vi utslipp

Å minske utslippene er et av GPs fokusområder og vårt mål er å totalt redusere utslippene i våre batterifabrikker. For å nå dit har vi iverksatt flere ulike initiativer som går ut på å måle og verifisere utslippsreduksjon, gjenvinning, gjenoppretting, kompostering, anaerobisk nedbrytning og avfallsforbrenning fra produksjonen. Les mer på www.UL.com

Et grønnere batteri

Vi utforsker stadig mulighetene for å øke mengden av gjenvunnet materiale i våre batteriprodukter. GP er det første batteriselskapet i Kina som her blitt tildelt et UL Environmental Claim Validation-sertifikat for gjenvunnet materiale (UL ECVP 2809), og mange av våre oppladbare batterier inneholder minst 10 prosent gjenvunnet materiale.

94% återvinningsbar​

Miljøvennlig forpakning

Ved siden av selve produktutviklingen utforsker GP aktivt ulike løsninger for å øke bruken av gjenvunnet materiale i våre forpakninger. Ett eksempel på det er våre nye oppladbare ReCyko-batterier og ladere som kommer i en plastfri FSC-sertifisert papirforpakning.

Sikkerheten først

Som et verdensledende batterimerke påtar GP seg å levere produkter som lever opp til den høyeste internasjonale sikkerhetsstandarden. Vi forplikter oss til å overholde strenge sikkerhetskrav, og vårt kvalitetsgarantisenter og laboratorium har fått oppmerksomhet av internasjonale myndigheter. Men vårt fokus på sikkerhet strekker seg lengre enn til bare våre produkter. Vi har f.eks. laget en barnesikker forpakning til våre litiumbatterier som gjør at barn ikke kan leke med batteriene og putte dem i munnen.

Elektrisitet forandrer alt

1,2 milliarder mennesker lever akkurat nå i såkalt energifattigdom. De som rammes hardest, er mennesker på avsidesliggende steder uten fast strømnett, der tilgangen til elektrisitet er minimal eller ikke eksisterende.

Akkurat nå går en del av inntektene fra produkter merket med Green Investment til prosjekter som TRINE driver i Afrika.

Green Investment: Ditt valg gjør en forskjell

GPs mest miljøvennlige produkter er merket med et symbol som betyr at det valget du gjør, er det beste du kan gjøre – for deg selv og planeten. Dessuten går en del av inntektene til prosjekter som bygger en bærekraftig fremtid for oss alle.

Last ned vår bærekraftrapport

Vil du vite mer? I så fall kan du laste ned den seneste versjonen av vår bærekraftrapport.

Svanenmärkning

Svanen pryder en mängd miljövänliga produkter som alla har utvärderats utefter kategorins speciella kravspecifikationer. När det gäller engångsbatterier betyder en Svanenmärkning att batterierna har en bevisat lång livslängd och uppfyller högt ställda krav på innehåll av farliga metaller.

Ett miljömärkt engångsbatteri har alltså en kapacitet som gör att de räcker längre än icke-miljömärkta engångsbatterier, samtidigt som de är enklare att återvinna i slutet av dess livscykel.

miljömärkta engångsbatterier

Batteriboet

GP Batteries har med hjälp av svenska Naturvårdsverket skapat Batteriboet – en box för uttjänta batterier som förhoppningsvis ska göra att färre människor slänger batterier i soporna. Utvecklingen av Batteriboet driver vi under Green Investment.

För en ljusare framtid

Belysning står för cirka 15% av den globala energianvändningen, någonting som med små medel kan minskas markant. Ett av de enklaste sätten att spara energi är att byta till LED: den mest energieffektiva belysningstekniken på marknaden idag.